Víztechnológia

A víz „szerszámmá alakítható”. A nyomás nagysága, a víz mennyisége, hőmérséklete és a vízsugarakat kibocsátó fúvókák méretezése, beállítása révén a legkülönfélébb szerszámok hatását lehet elérni, az ipar szinte valamennyi terültén eredményes lehetőséget kínálva a felhasználásra, a legkülönbözőbb feltételek és elvárások között, vízzel.

A víz nem csak a munkavégzés eszköze, hanem egyben –fizikai, kémiai jellemzői révén- a felhasználás területéről jól elvezethető, „szállító” közeg is, melyből a szennyeződések nagy hatékonysággal szűrhetők – ülepíthetők ki: csökkentve ezzel a környezeti terhelést és nem utolsó sorban a költségeket, mivel a keletkezett hulladék minimalizálható.

A munkavégző közeg kizárólag nagynyomású (150 – 3000 bar) és rendkívül magas mozgási energiával rendelkező víz, vegyszerek adagolása nélkül. Ilyen magas nyomáson a víz tömör tisztító közegként viselkedik. A különböző típusú fúvókák által az elérendő célra optimalizált „alakú” és munkavégző távolságú vízsugár állítható be. A korábbi műszaki gyakorlatban a különböző felületek tisztítását szemcseszórással végezték. Ellenőrzött körülmények között kísérletet végeztünk a két technológia hatékonyságának összehasonlítására. A kísérlet eredményeképp több mint ötszörös hatékonyságot értünk el (Köszönjük a Paksi Atomerőmű Zrt. és a szemcseszóró cégek közreműködését a kísérlet elvégzésében). A nagynyomású víztechnika alkalmazása technológiai rendszerek tisztítására is alkalmas, sőt, teljes keresztmetszetben elzáródott csövek esetében is eredményes és hatékony megoldás. A nagynyomású víztechnika alkalmazása során egyedül a futórozsda kialakulásának elkerülése érdekében használunk kemikáliát az adalékanyag tisztító közegbe juttatásával, így a futórozsda kialakulása meggátolható, időben kitolható.

A felülettisztítási munkák jelentős részénél az eltávolított bevonat (lerakódás) veszélyes hulladéknak minősül, így nem mindegy, hogy mekkora mennyiségű tisztító közeggel keveredik véglegesen, ami növeli a veszélyes hulladék mennyiségét, megdrágítja a tisztítás összköltségét. Az Aquablast® és Spiderjet® tisztító berendezések Vakuum System® rendszere lehetővé teszi a tisztítás teljesen zárt folyamatát, így sem a tisztító közeg, sem az eltávolított bevonat (lerakódás) nem jut a környezetbe (nulla emisszió). A tisztítás során keletkező hulladék – eltávolított bevonat (lerakódás) elegyszűréssel, ülepítéssel a munkavégzéssel azonos időben- szétválasztható, így a nagynyomású víztechnika nem generálja a hulladékot, az eltávolított bevonat (lerakódás) mennyisége csak kb. 10% -al nő! Az Aquajet rendszernek köszönhetően a különböző munkák kötöttségek nélkül rövid határidővel elvégezhetőek. A magasnyomású víztechnológia lehetőségei nem merülnek ki a különböző felületek tisztításában, hanem lehetőség van bármilyen anyagok vágására, beton szerkezetek bontására, építmények külső felújítására, grafittik eltávolítására.

További kérdés, érdeklődés esetén állunk szíves rendelkezésükre.

+36 72 525 031

Népszerű termékeink

Víztechnológia

A munkavégző közeg kizárólag nagynyomású
bar
AZ ORSZÁGBAN EGYEDÜLIKÉNT
és rendkívül magas mozgási energiával rendelkező víz, vegyszerek adagolása nélkül.

Szolgáltatások

Pumpa javítás

Meghibásodott magasnyomású pumpák szakszerű javítása, rövid határidővel. Dugattyús szivattyúk javítása a fejszeleptől a forgattyús hajtóműig.

Pumpa karbantartás

Magasnyomású berendezések folyamatos üzemképességének biztosítása érdekében, időszakonként megtörténő karbantartások ütemezését javasoljuk. A karbantartások közel …

Gép üzembehelyezés

Vállaljuk az Aquaprod Kft. által forgalmazott berendezések szakszerű üzembehelyezését. Javasoljuk a gépsor átépítések, átszerelések előtti felmérések szakszerviz általi…

Vizes vágás

A víz erejét kihasználva, speciális fúvókákkal a beton és különböző fémek is könnyen vághatóak. Partnerünk, a Gépszer Kft. közreműködésével vállalkozunk vágási és…

Keressen minket elérhetőségeinken!