A víz sokoldalú
szerszám

A vízsugarakat kibocsátó fúvókák méretezése, beállítása révén
a legkülönfélébb szerszámok hatását lehet elérni nagynyomású vízzel.

Speciális igények
kiszolgálása

Automatizált gyártási folyamatokba beilleszthető
egyedi rendszerek kialakítása.

Sokrétű
felhasználás

Felülettisztítás, vizes vágás, hőcserélő-tisztítás
és számos egyéb felhasználási lehetőség.

< Previous Next >

Víztechnológia

A víz "szerszámmá alakítható". A nyomás nagysága, a víz mennyisége, hőmérséklete és a vízsugarakat kibocsátó fúvókák méretezése, beállítása révén a legkülönfélébb szerszámok hatását lehet elérni, az ipar szinte valamennyi terültén eredményes lehetőséget kínálva a felhasználásra, a legkülönbözőbb feltételek és elvárások között, vízzel.

A víz nem csak a munkavégzés eszköze, hanem egyben –fizikai, kémiai jellemzői révén- a felhasználás területéről jól elvezethető, "szállító” közeg is, melyből a szennyeződések nagy hatékonysággal szűrhetők – ülepíthetők ki: csökkentve ezzel a környezeti terhelést és nem utolsó sorban a költségeket, mivel a keletkezett hulladék minimalizálható.

A munkavégző közeg kizárólag nagynyomású (150 – 3000 bar) és rendkívül magas mozgási energiával rendelkező víz, vegyszerek adagolása nélkül. Ilyen magas nyomáson a víz tömör tisztító közegként viselkedik. A különböző típusú fúvókák által az elérendő célra optimalizált „alakú” és munkavégző távolságú vízsugár állítható be. A korábbi műszaki gyakorlatban a különböző felületek tisztítását szemcseszórással végezték. Ellenőrzött körülmények között kísérletet végeztünk a két technológia hatékonyságának összehasonlítására. A kísérlet eredményeképp több mint ötszörös hatékonyságot értünk el (Köszönjük a Paksi Atomerőmű Zrt. és a szemcseszóró cégek közreműködését a kísérlet elvégzésében). A nagynyomású víztechnika alkalmazása technológiai rendszerek tisztítására is alkalmas, sőt, teljes keresztmetszetben elzáródott csövek esetében is eredményes és hatékony megoldás. A nagynyomású víztechnika alkalmazása során egyedül a futórozsda kialakulásának elkerülése érdekében használunk kemikáliát az adalékanyag tisztító közegbe juttatásával, így a futórozsda kialakulása meggátolható, időben kitolható.

A felülettisztítási munkák jelentős részénél az eltávolított bevonat (lerakódás) veszélyes hulladéknak minősül, így nem mindegy, hogy mekkora mennyiségű tisztító közeggel keveredik véglegesen, ami növeli a veszélyes hulladék mennyiségét, megdrágítja a tisztítás összköltségét. Az Aquablast® és Spiderjet® tisztító berendezések Vakuum System® rendszere lehetővé teszi a tisztítás teljesen zárt folyamatát, így sem a tisztító közeg, sem az eltávolított bevonat (lerakódás) nem jut a környezetbe (nulla emisszió). A tisztítás során keletkező hulladék – eltávolított bevonat (lerakódás) elegyszűréssel, ülepítéssel a munkavégzéssel azonos időben- szétválasztható, így a nagynyomású víztechnika nem generálja a hulladékot, az eltávolított bevonat (lerakódás) mennyisége csak kb. 10% -al nő! Az Aquajet rendszernek köszönhetően a különböző munkák kötöttségek nélkül rövid határidővel elvégezhetőek. A magasnyomású víztechnológia lehetőségei nem merülnek ki a különböző felületek tisztításában, hanem lehetőség van bármilyen anyagok vágására, beton szerkezetek bontására, építmények külső felújítására, grafittik eltávolítására.

További kérdés, érdeklődés esetén állunk szíves rendelkezésükre.

Tel.: +36 72 525 031